Oldalak

2011. június 29., szerda

Barackos tejberizs torta

A torta ötletét Mohától vettem csak sárgabarackkal készítettem el, és én a töltelékbe is tettem a gyümölcsből, így is nagyon finom.

Hozzávalók:
Piskótához: 28 cm-es kapcsos tortaformában
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 3/4 tk sütőpor
- 3 ek olaj
- 3 ek víz
Tejberizses krémhez:
- 20 dgk rizs
- 8 dl tej
- 12 dkg cukor
-1/2 tk vanília kivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 4 dl tejszín
- 4 ek porcukor
- 20 g zselatin
- 4 nagy szem sárgabarack
Díszítésnek:
- 3 nagy szem sárgabarack

A tejberizzsel kezdünk.Összemelegítjük a tejet cukrot, vanília kivonatot és a reszelt citromot. A rizst kevergetve csipet sós vízben 3 percig forraljuk majd leszűrjük és a tejbe öntjük. Kis lángon gyakran kevergetve készre főzzük.Kihűtjük.
Elkészítjük a piskótát.A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és olajat, majd óvatosan belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet. A forma aljába sütőpapír korongot vágunk, beleöntjük a masszát és 10-12 perc alatt 180 fokon megsütjük. A formában kihűtjük.
4 szem barackot apró kockákra vágunk.
A tejszínt a porcukorral habbá verjük ha szükséges habfixet adunk hozzá és összekeverjük a tejberizzsel. A zselatint 5 ek vízzel felforraljuk, 3 ek rizses krémet elkeverünk benne, majd az egészhez öntjük és gyorsan elkeverjük benne. Hozzáforgatjuk a gyümölcsdarabokat is. Rásimítjuk a piskótára. Néhány órára hűtőbe tesszük, tálalás előtt levesszük a forma karimáját és barackkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése