Oldalak

2011. május 18., szerda

Kapucsínós praliné

Még karácsonykor próbálkoztam először bonbonok készítésével akkor nagyrészt kézzel formázottak készültek de volt már egy fajta amit jégkocka tartó formában készítettem kisebb nagyobb sikerrel. A mostani bonbon is jégkocka tartóban készült és egy sem tört össze, igaz elég vastagon kikentem őket, biztos ami biztos alapon. A recept a Pralinék és bonbonok című kiadványból származik pici változtatással.

Hozzávalók:

Töltelékhez:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg tejcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 3 ek kapucsínópor

Bevonathoz:
- 15-20 dkg fehér csokoládé
- 1-2 tk instant kávépor

A bevonathoz temperálom a fehér csokoládét, illetve belekeverem a kávéport és kikenem a formákat. Hűtőbe teszem majd megismétlem a műveletet.
A töltelékhez egy percig forralom a tejszínt majd beleteszem az apróra vágott csokoládékat és addig melegítem míg felolvad, majd belekeverem a kapucsínóport. Kihűtöm.
A hűtőből kivett formákba töltöm a keveréket, majd lezárom a bonbonokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése