Még karácsonykor próbálkoztam először bonbonok készítésével akkor nagyrészt kézzel formázottak készültek de volt már egy fajta amit jégkocka tartó formában készítettem kisebb nagyobb sikerrel. A mostani bonbon is jégkocka tartóban készült és egy sem tört össze, igaz elég vastagon kikentem őket, biztos ami biztos alapon. A recept a Pralinék és bonbonok című kiadványból származik pici változtatással.
Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg tejcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 3 ek kapucsínópor
Bevonathoz:
- 15-20 dkg fehér csokoládé
- 1-2 tk instant kávépor
A bevonathoz temperálom a fehér csokoládét, illetve belekeverem a kávéport és kikenem a formákat. Hűtőbe teszem majd megismétlem a műveletet.
A töltelékhez egy percig forralom a tejszínt majd beleteszem az apróra vágott csokoládékat és addig melegítem míg felolvad, majd belekeverem a kapucsínóport. Kihűtöm.
A hűtőből kivett formákba töltöm a keveréket, majd lezárom a bonbonokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése