Oldalak

2011. május 25., szerda

Marcipános-meggyzselés tallér

És törkölypálinkás! Az íze fogalmam sincs milyen csak sejtem hogy jó lehet, mert finom volt a pálinkás meggyzselé, a marcipán és a fehércsoki is, külön-külön mindet megkóstoltam de a bonbont még nem, mert szintén ajándék lesz.
Töltelék:
- 1,5 dl meggypüré (kb 20 dkg meggybefőtt leturmixolva átpaszírozva)
-1 kk zselatin
-2 kk törkölypálinka
- marcipán
Burok:
- 20 dkg fehércsokoládé

Temperálom a fehércsokit és 2 x kikenem a formákat közben hűtőben dermesztem.
A töltelékhez a zselatint elkeverem a meggypürében, hozzáadom a pálinkát, felmelegítem, majd használatig szobahőmérsékletűre hűtöm. 
A csokiburokba rétegezem a zselét és rá egy lap marcipánt majd lezárom csokoládéval.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése